13 juni 2011

Draktatueringar och bedömningsmatriser

Drog mig i det längsta för att se på trailern till The Girl With The Dragon Tattoo. Rooney Mara är i mina ögon en blek Lisbeth (no pun intended) och jag har ju sedan tidigare ansett att hela remaken är rätt onödig, särskilt i och med att den är inspelad i Sverige.

Men. Jag kunde inte hålla mig. Den osar David Fincher och det Fincher gör brukar inte vara dåligt. Men det är ändå en onödig film. Som jag kommer att se.
Jag kanske ska skaffa den europeiska men icke-brittiska teaser-affischen och sätta upp i klassrummet? Bara för att se om amrisarnas farhågor är applicerbara på Lilla Byn också. Sociala experiment är ju alltid roliga. Och vi sommarlovstörstande lärare har ju fått höra idag att "vi måste möta eleverna där de är, i de känslor och intressen de bär med sig" för att få dem att lyckas ta sig igenom bedömningsmatrisen. Nakna flickor borde ju appellera på tonårspojkar (och roughly 10% av flickorna)?

"Vi måste möta eleverna där de är, i de känslor och intressen de bär med sig..."

Pffft... Old news, says I.

4 kommentarer:

Tigrinnan sa...

Kass trailer... Hade aldrig sett filmen om jag inte vetat... :)

Susanne sa...

Ja, kände du det också som att du fick saker du redan visste förklarade för dig?

Tror de att jag gillar att spela WOW, läsa YA, Manga och Twilight samt se en massa film? Nix, jag gör det bara för att "kunna möta eleverna där de är"!

Ehhh... eller nåt ditåt... Nope, jag är helt enkelt så barnslig. Och nördig.

För övrigt är ju affischen med, den oerhört strategiskt placerade, texten mitt på tyvärr snyggare.

Oups. Långt inlägg.

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanne sa...

Och, i jämnställdhetens nemn måste du ju ha en affisch som appelerar till tonårsflickor (+ typ 10% boys) också! Jag föreslår den här, från "Thor":
http://4.bp.blogspot.com/-7x_1-AmJrIU/Tbv9WnmInFI/AAAAAAAADbo/Z1mqeiibEmk/s1600/Chris%2Bhemsworth%2Bshirtless%2Bin%2BThor%2BMovie.jpg