13 juni 2011

De förnekar sig inte...

De förnekar sig inte, amerikanerna (och britterna för den delen). Det är inte the land of the free, det är the land of hypocrisy.

Jag har förut uttryckt mina tvivel om den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor, och efter att ha sett två olika versioner av teaser-postern har jag inte blivit gladare över världens tillstånd.

Den här är den amerikanska (och brittiska) varianten:

Och här är den för (övriga) Europa:

Amerikanerna hamnar i helvetet om de ser ett par bröstvårtor. Och gu' förbjude att de är piercade. Frågan är hur de gör i filmen? Den lesbiska sexscenen är med, den visas som hastigast i trailern. Lisbeth och Miriam är dock inte nakna i där... Varför är det okej att visa sådant, men inte bara bröst på postern? 

Men snälla Lärarjävel... Du måste ju tänka på alla stackars oskyldiga barn som som kan tänkas se postern på sta'n! Helt ofrivilligt! Så kan vi ju inte ha det! De har inte sett bröst sedan deras mödrar slutade amma. Det är syndigt, dessutom!

Bullshit, är vad det är. Dubbelmoral. Trams. Fånerier. Tomfoolery, på ren engelska. Men det är klart, är det förbjudet så blir det häftigt. Killar skulle börja våldta hejvilt efter att ha sett postern med nakna bröst på en fallosliknande reklampelare. Tjejer skulle direkt anamma modet på postern eller bli akut lesbiska och all hell breaks loose. 

Så klart. Så dum jag är. Så kan vi ju inte ha det.

2 kommentarer:

Tigrinnan sa...

Ja jösses...blir lite besviken på att jag inte blir förvånad...

Lärarjäveln? sa...

Har lite samma känsla...