29 juni 2011

Inbreeds and rednecks

Man skulle kunna tro att man hamnat i den amerikanska södern. Varför? Ja, det är inte bara värmen som utgör likheten mellan träskmarkerna i södra staterna och Bynn med omnejd.

Nä, den här helgen beter sig stora delar av befolkningen i kommunen som vore de en hord fånleende tolvtåiga rednecks som alla på något sätt är släkt med varandra och ska fara till Värmland på släktkalas.

Det är rallycross i Höljes.

Jag dömer ingen. Äh, vad fan... Who am I kidding? Det gör jag visst. Jag kan inte förstå varför man skulle vilja
1. fara till Värmland
2. fara till Värmland och spendera en helg i en stekhet grusgrop
3. fara till Värmland och spendera en helg i en stekhet grusgrop och supa som ett svin
4. fara till Värmland och spendera en helg i en stekhet grusgrop och supa som ett svin och därför
a. missa biltävlingarna
b. tuppa av vätskebrist i en husvagn/tält som inte är ens egen
c. spy ner ovan nämnda tält/husvagn
d. bli våldtagen i ovan nämnda tält/husvagn

Jag begriper det inte. Helt plötsligt sprider sig ett "bilintresse" som ett magsjukevirus på en förskoleavdelning och det försvinner lika fort, efter ungefär 48 timmar. "Alla" snackar om det, "alla" ska dit... För att supa sig knall i fyllan, vingla runt, göra bort sig och göra en massa som man ångrar djupt come Monday. Och för att kolla på biltävlingar. Såklart.

Inget fel i det. Gillar man bilar, ok. Men alla andra?! Jösses... Get a grip. Det finns annat att göra. Men, grupptryck är svårt att hantera. Det är jobbigt att inte kunna snacka om "fan, vad full jag var i Höljes..."

Jag tycker uppriktigt synd om Jill Johnsson som tydligen ska uppträda på området på fredag. Stackars sate. Jag skulle stämma min manager om jag var hon.

Det känns som att jag har en massa potentiell skit att vänta efter detta inlägg... Men det är okej. Jag har räknat mina tår.

11 kommentarer:

Anonym sa...

och jag vill dit och supa men jag stannar hemma och jobbar.. jag är inte det minsta bil-intresserad men jag lovar att jag skulle ha haft kul ändå. nästa år kanske jag får supa mig knall där, man kan ju alltid hoppas..

Det är liksom själva grejen - mycket männsikor, mycket olika saker som händer runt omkring. kul helt enkelt!

Söder sa...

word.

Mer kan jag inte säga Anna.
Mycket underhållande läsning :)

Henrik Olsson sa...

Jag håller faktiskt med dig helt och hållet!

Kan inte riktigt se tjusningen med något sådant!

EnRIz sa...

Ungefär som med Daaasvicko eller Piss änd löve. Kass musik men alla är där och super. :P

Anonym sa...

Japp.. alla som tycker om att dricka sprit är inavel... eller? Intelligent skrivet... eller?

Spader Madame sa...

Som det är på små orter så fort det händer något. Och när partygängen hittar nya ställen att vurma för dör evenemangen ut. Annars skrattar jag mest för att det här är big happening på mitt jobb som sponsor åt Kenneth Hansen. Själv har jag aldrig varit där trots uppväxten med motorsport. Fast så är jag ju jäkligt dålig på fylla...

Erik J sa...

Håller med dig på alla punkter utom #1 :P. Det kallas folkfest, varför vette fan när man kan åka på tex p&l istället. Värsta är ändå att det springer runt typ 8 åringar som är fulla som fan.

Lärarjäveln? sa...

Haha, bra där Erik! Det finns ju ljuspunkter i Värmland. Du t ex. :)

Anonym sa...

Ja du Anna. Jag kan varken säga för eller emot! Indragen i motorsporten sen 30 år tillbaka har jag faktiskt inte varit där. Alla pratar om fenomenet, men vi har (gudskelov kanske)..haft andra motorsporter för oss just denna helg. Som nu då vi är i Falkenberg med pojkarna. Men jag tror du har rätt med det där om fyllan, Bara de lämnar de där 8 åringarna (se annan bloggare) hemma så får de supa hur de vill. Sen är det deras eget fel om de mår dåligt av olika anlednigar på söndag kväll när de kommer hem. Det känns skönt att jag o de mina kan somna med gott samvete på kvällarna i alla fall!Kram till dig o de dina!
Marita.
PS: jag kan inte logga in som annan än anonym, men du vet ju vem jag är DS;

Ola Johansson sa...

Som vanligt håller jag med dig!!!
Bra skrivet rakt igenom :-)

Ola

Lärarjäveln? sa...

Du skriver alltid under dina kommentarer Marita - för du törs stå för det du säger (till skillnad från en del andra)!