23 juni 2011

När jag var liten samlade jag på...

Rubrik önskad av Mariah.

När jag var liten började mitt prylsamlande. Detta prylsamlande som kommer att vålla mig problem om jag ska flytta någon gång. Detta prylsamlande som gör oss trångbodda.

Jag samlade på det mesta när jag var liten, men det största samlandet innefattade något så fånigt som porslinskatter. Jag hade en hel Billy-bokhylla full med katter i alla möjliga storlekar, allt från centimeterstora till meterhöga. En del var söta andra var extremt fula. En del var snygga med åttitalsmått mätt, andra var 50-talskitschiga. En del hade så hemska uttryck i sina ansikten att jag var tvungen att ha dem vända mot väggen för att inte drömma mardrömmar om dem...

Det var under denna period lätt att räkna ut vad man skulle få i födelsedagspresent eller i julklapp. Katter, katter, katter och åter katter.

Kattsamlandet dog ut när min bokläsning tog fart - både katter och böcker fick inte plats i bokhyllan samtidigt. Katterna finns dock kvar i min garderob i flickrummet hos mamma och pappa, omsorgsfullt inlindade i tidningspapper i väntan på nästa generation.

Men jag tror nog att de där hemska katterna får stanna i garderoben.

2 kommentarer:

"Lalle" sa...

Och denna låt gillade du skarpt då !!

http://www.youtube.com/watch?v=cPQTKfB2tfU&feature=related

Tänk va kul vi hade till denna låt !!

Lärarjäveln? sa...

Det hade jag glömt! Jag har dock en massa Alphaville-scenbyggen i färskt minne. Mormor måste ha undrat vart all folie tagit vägen!

Och där sprack min hårdrocksimage helt. Hahaha!