22 mars 2011

Varför kan jag inte gilla Lisa Miskofsky?

Pluras kök har börjat igen och det gör mig glad. Verkligen. Tills fail #1 dök upp i rutan: Fredrik Wikingsson. Sen kom Leif GW Persson och allt blev intressant igen. Tills fail #2 kom in, lagom tills rabarberpajen skulle tillagas. Fail #2 är ingen mindre än Lisa Miskovsky och jag vet inte vad det är med den människan som gör att jag inte gillar henne.

Tänkbara anledningar är att
- hon gör fruktansvärt mesig musik - hon har världens rockröst men klinkar sig fram inom singer-songwriter-genren.
- hon minsann har varit snowboardproffs. Ja, just det. Hon körde typ Sverige Cup-tävlingar i början/mitten på 90-talet och var en så pass högt rankad hangaround att hon fångade ett riktigt proffs på kroken.
- hon är snygg.

Ja, jag erkänner att det är avundsjuka som gör att jag inte gillar henne. Fast mest är det för att jag tycker att hon slösar bort sin potential i en genre som är så överfull med Miskofskyar att ingen går att skilja från mängden. (Kix, om Johan läser detta och blir putt... be om ursäkt från mig!)

Nä, nu ska jag sluta irritera mig på saker jag inte kan påverka. Det har jag ju till och med fått föreläst för mig idag. En föreläsning fylld av yesterdays news egentligen. Det finns andra som hade behövt höra det som sades där dock...

5 kommentarer:

Johan sa...

Hehe. Förstår din poäng totalt; attitydlöshet och slätstrukenhet funkar inte! MEN, det gör det inte i någon genre. Eller nånstans överhuvudtaget. Fast från min sida sett så står jag hellre ut med en halvpissig singer-songwriter (ja det finns för många som tror att dom kan), typ Lisa, än dålig t ex hårdrock typ Korn!

Lärarjäveln? sa...

Jag förstår och accepterar DIN poäng totalt också. Vi är alltså rörande eniga om att det finns vansinnigt mycket skitmusik i världen, men att det även finns grader i musikens helvete. ;)

Kix sa...

Amäh, jösses! Jag skulle hångla med Lisa på sekunden! Asasexig och asaduktig! Som jag ;)

Johan sa...

Jag med min otur kommer helt säkert hamna i hiphopkretsen o tvingas lyssna på den skiten i oändlighet! Svensk hiphop till på köpet!

Lärarjäveln? sa...

Johan: Då ses vi i det svenska hiphop-helvetet. Om jag inte hamnar där där de modernistiska klassiska kompositörerna håller till vill säga...

Kix: Hon är ju ett mähä!

Kram på er!