- Okej, sa jag.
Det fanns bara ett problem: Vetemjölet var slut.
- Men mamma, då gör vi plättar istället!
- Det är mjöl i plättar också, sa jag och grävde vidare i skåpet efter något som skulle kunna liknas vid mjöl.
- Pannkakor då?
- Det är ju samma... (här bet jag mig i tungan för att inte föra vidare pannkaks/plättsdiskussionen till nästa generation) ... Det är mjöl i dem också.
- Hmm. Och jag som var så sugen på våfflor, sa Monstret.
Just då nådde min hand något som kändes som en mjölpåse. Det var det inte. Det var rågsikt. "Används till bröd och limpor".
Våfflor är bröd, tänkte jag och satte igång. De smakade lite annorlunda men jag har aldrig fått till sådan "höjd" på mina våfflor förr... Och Monstret klagade inte utan åt med god aptit.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Och för den som undrar, så kan jag svara: Nej, separationsångesten har inte gett med sig. Den är värre än någonsin. Hela bostadsområdet hörde nog att jag gick på toa idag: "Du FÅÅÅÅÅÅÅÅÅR inte stääääänga dörren, mamma!"
3 kommentarer:
Toppentips! Mjöl som mjöl...typ... :)
Jag har börjat blanda ut mjölet med havregryn i alla de miljoner satser pannkakssmetar jag gör.
Läste om barn i 3-4årsåldern. Stod att dom kan börja uppleva livet som skrämmande. Mardrömmar m.m. En del av utvecklingen alltså. Om det nu är nån tröst...
kram
Rågsikt är en blandning av vetemjöl och rågmjöl så helt fel är det ju inte :)
/mikaela
"Mjöl som mjöl" var precis min tanke. Sedan läste jag på förpackningen att vetemjöl var en av ingredienserna i rågsikt och då var ju saken klar!
Och jag ser med tillförsikt framtiden an och tänker "det kunde vara värre".
Skicka en kommentar