7 mars 2011

Hatlistan

Just nu på Lärarjävelns topp-5-hatlista:

1. Jan Björklund
Lärarjävelns högste chef, den som är högst ansvarig för den här satans jävla skitreformen som ska genomföras i höst. Han vill få bort "flumskolan" och för Lärarjäveln betyder det ungefär detsamma som påtvingat självmord. Läraren ska tvingas bakom katedern igen för att Björklund tror att ungarna lär sig mer då (läs: hamnar högre i jämförelserna med andra länder). [lång svordomsramsa]

2. Jan Björklund
Ja, han är på plats 2 också för att han sett till att yrkesprogrammen i gymnasieskolan inte ska ge högskolebehörighet. Han kom med någon halvmesyrursäkt för något tag sedan att det var elever på yrkesprogram som stod för de flesta avhoppen och ofullständiga slutbetyg och att detta berodde på att de tvingats läsa högskolegrundande kurser som de inte var kapabla att klara av. Skitsnack. Avhopp beror inte på att man "tvingas" läsa svenska B, engelska A eller matte A. Avhopp beror på att man inte är motiverad. Kärnämnena som ger (snart: gav) grundläggande behörighet till högskola är inte boven i dramat, men det anser Björklund och hans lakejer och därför finns inte t ex Svenska 3 (som är av nöden vid högskoleansökan) med som valbar kurs i yrkesprogrammens matriser. Lärarjäveln och hennes finurliga kollegor har dock hittat ett kryphål... Tji fick du, dum-bulle.

3. Skolverkets universalgenier som utformat kursplanerna
Genierna fick bassning för att yrkesprogrammen bara skulle få läsa Svenska 1. I det första förslaget motsvarades Svenska 1 ungefär av dagens svenska A. Alltså, knappt någon litteratur och inget nationellt prov. Universalgenierna fixade och trixade och ändrade om lite. Vips, kunde yrkesprogrammen läsa Svenska 2 också (men det behövs fortfarande Sv1-3 om man vill in på högskola) och innehållet ändrades om. Nationellt prov fixades. FP gillar sådana. Och det är väl bra? Ja, det hade varit bra om den högra handen varit medveten om vad den vänstra pysslar med... Jag orkar inte skriva allt dumt. Här finns en länk till de nya svenskkurserna. Reed'em an' weep.

Trodde jag ja...

Vilket jävla skämt...

4. Ung Företagsamhets hemsida
Ännu ett skämt. Inte ens UF-personalen hittar information på den. Den omorganiserades tills detta läsår och då skulle den bli "mycket mer lättnavigerad" än den tidigare versionen som alla hatade. Well... Tanken var god, men den är fanimig inte bättre. Synd bara att den är ett nödvändigt jävla ont för att verksamheten ska fungera.

5. Jan Björklund
Ja, bilden är ett montage.
På plats 5 hittar vi honom igen. Lärarlegitimation? Ja tack, om den fyller en funktion. Om den höjer statusen på det i mitt fall självvalda yrket. Men. Det. Kommer. Den. Inte. Att. Göra. Att Mr B. hamnar på femteplatsen också beror på att han spelar på örat lite väl mycket ibland. I onsdags togs lagen om lärarlegitimationen i riksdagen. Efter beslutet intervjuades Mr. B i Aktuellt och där fick han lite kritik och hittade därför på lite övergångsbestämmelser. Själv. Rätt åt honom att han blev KU-anmäld.

4 kommentarer:

Erik Einarsson (Testprofil) sa...

Vafalls?
Inget hat mot religiösa fanatiker?
Här får du en som underhållit mig ikväll.
http://www.youtube.com/watch?v=r0UUbANG2r8
http://www.youtube.com/watch?v=v0Kq7dcMZEk

Nuke from orbit!!

Lärarjäveln? sa...

Ikväll låter jag de religiösa fanatikerna vara, ikväll är katederfanatikerna i ropet.

Dock kan man ju undra om tjejen som försöker sig på WoW-exorcism är på riktigt...

Spader Madame sa...

Har fått för mig att den här läraren inte gilla Jan Björklund! Word!

Lärarjäveln? sa...

Spaders föraning är alldeles korrekt!