19 mars 2011

Micke P

Persbrandt är tagen av polisen för knarkbrott och säger sig "älska kola". Och ja, det är väl ett ganska dumt uttalande även om det är sant. Det är inte bara ganska dumt, det är urbota korkat. Men. Och det finns ett stort men: DET ÄR HANS SAK! Varför överreagera?

Missförstå mig nu rätt. Jag är inte drogliberal. Jag är drogmotståndare. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan stoppa i sig droger för att bli en annan människa. Men åter till Persbrandt. Alla vet att han har en skitstövelimage. Killen har dock varit lugn i några år. Han har gått från badboy till tvåbarnspappa med stora filmkontrakt och det är klart som fan att det måste komma setbacks någon gång. Den senaste tiden har det bara varit positiva skriverier och har man en gång varit en badboy/skit så finns nog alltid viljan att förbli det också. Det är hans grej. Det finns annat att ödsla energi på. Det verkar dock inte resten av Sveriges "skådespelarelit" tycka eftersom de fördömer Persbrandt totalt.

Helena Bergström påstår t ex att hon aldrig stött på droger under alla sina år inom branschen. Skämtar människan? Är hon blind? Saknar hon luktsinne? Knarkare finns överallt, i olika kläder och former av beroende och jag skulle tro att  en värld som filmbranschen, där den enes ego är mer uppblåst än den andres, inte är något undantag. Jag menar, när till och med jag - en sketen lärarjävel mitt ute i ingenstans - har mött och fortfarande möter folk som jag vet eller starkt misstänker går på droger så måste Bergström skämta.

Men. Det finns ett till 'men'. Persbrandts kärlek till "kola" är rätt patetisk om man jämför med Charlie Sheens dito. Och Persbrandts kärleksförklaring är endera bara dåligt tajmad eller så är han en Sheen-wannabe...

Jag sitter alltså återigen och skriver ett inlägg där Charlie Sheen förekommer... WTF?! Det är typ det tredje på en vecka. Det går utför med Lärarjäveln. Jag måste nog gå och tvätta mig med kaustiksoda, läsa ryska existentialister, se på alla Bergmans filmer och sedan börja oroa mig för att Khadaffi har kärnvapen och att Japan snart blir självlysande.

Eller så låter jag bli och fortsätter vara ytlig. Det är ju helg. Det är epic winning.

1 kommentar: