22 februari 2011

Stellan filosoferar

Stellan Skarsgård är en klok man.Han har rätt. Gud är en för enkel förklaring till livets mysterier.

Liza Marklund ser ut att lida av sura uppstötningar. Undrar om hon håller med?

4 kommentarer:

estetjäveln sa...

Tror jag såg ut som liza Marklund då jag såg det också. Tvivlar starkt på att han läst Bibeln med dom påståndena han har.
Det är väl massor av kärlek i Bibeln? Jesus kärlek till människorna beskrivs ju otroligt mycket. Och förebild, Jesus var ingen förebild men hela Bibeln är väl? Tror inte det finns en bättre förebild än bibeln som vägvisare. Även om jag inte går den vägen :p
Och även ett barn som är uppväxt i en kristen familj har ett val.

Tycker jag ;)

Lärarjäveln sa...

Jag tror att Stellan är mer gammaltestamentlig av sig. Nya testamentet är fullt av kärlek, där håller jag med dig. Det jag ställer mig mot när det gäller NT är att det förekommit redaktionellt arbete vid dess tillkomst. Det fanns fler böcker från början och vissa censurerades bort för att deras innehåll inte var, med dåtidens mått mätt, religiöst och politiskt korrekt. Det jag tänker på är Maria Magdalenas evangelium. Ett evangelium fyllt av kärlek - mänsklig kärlek mellan två människor, inte mellan en människa och en "halvgud". Men fick den vara medi NT? Näää... Bibeln borde revideras. Slitas i småbitar och förnyas.
Jag anser att vissa delar av Bibeln (NT) kan vara ett rättesnöre, men jag har svårt att tro att jag skulle kunna leva mitt liv efter lagar som dragits upp av sagoberättare. Då kunde jag hellre bli lajvare på heltid.

estetjäveln sa...

Då kunde jag hellre bli lajvare på heltid. Haha den va bra! att leva 100% efter bibeln är som att vara en lajvare på heltid. De håller jag med om. Och jag menade NT då jag säger bibeln, Gamla testamentet är ju en slaktsaga från början till slut. Inte för att jag läst hela men delvis.

Men visst om man inte tror på det så kan man lika gärna ha bamse som en förebild. Men känns för mig som att det har spelat en stor roll i mitt liv att inte bara lägga allt på sig själv. Känns som att tro på gud är lite som att blogga, få ut sig åsikter och fanskap ur kroppen utan att få svar :p

Sagoberättare, kan man ju säga till viss mån. Men då kan man säga att all historia är saga. finns inget skrivet precis som det var. Men det finns ju alldelles för mycket bevis för att man ska kunna säga att jesus inte funnits. Och om han var en rutinerad illusionist eller hade nån läkande kraft spelar ingen roll för mig.

Jag vet inte om jag svara imot på nått av de du sa men skrev annars så var det en bunt åsikter igen :P

Lärarjäveln sa...

Jag tycker mest att vi argumenterar om samma sak ;)fast från olika synvinklar! Jag dömer inte någon, dig, för att den, du, tror på gud. Det är din sak. Mår du bättre av det - fine! Men jag vill inte lägga ansvaret på vad jag tror är en masshysteri.
Det jag (miss)lyckas med i livet är tack vare/på grund av mig själv. God has nothing to do with it.