26 februari 2011

Inför Mello

Tänkte ta kvällens melodifestvaltävling på allvar, men det gick över efter en genomlyssning av bidragen. Tvekar du, kära läsare, om du ska se eller inte? Här följer en resumé av vad som kommer att höras:

1. Melody Club - "The Hunter"
Rätt okej låt, men ändå lite blek. Hoppas de öser mer ikväll.
Update: Den var bättre den här gången.


2. Julia Alvgard - "Better or Worse"
Julia vem? Tydligen en sk webbjoker. Jaha. Ja, sjunga kan hon men jag kommer inte ihåg låten, alltså funkar den inte.
Update: Min fråga kvarstår: "Va?" Jösses så tråååkig.


3. Lasse Stefanz - "En blick och nånting händer"
Jag hatar att skriva "nånting" ungefär lika mycket som jag hatar dansband. Jag hoppas innerligt att dansbands-Sverige inte har fungerande telefoner ikväll.
Update: Alexander Bard+Lasse Stefanz= Dödlig kombo. Mördande dåligt.


4. Linda Pritchard - "Alive"
Tja, med risk för att upprepa mig själv... Jag kommer inte ihåg låten och tja, då... Nä. Men det har tydligen utlovats en nakenchock och då vet man ju aldrig hur det går.
Update: Jag kommer fortfarande inte ihåg låten, men jag kommer ihåg att jag tänkte att "om det var lite tyngre gitarrer och om popen tonats ner hade Evanescence kunnat göra denna låt."


5. Anders Fernette - "Run"
Hans första låt diskades och sedan fick han en ny låt. Bon Jovis gamla låtskrivare/producent Desmond Child är en av tillverkarna och det borde kanske betyda att jag tycker att låten är bra. Och ja, "Run" låter ibland som något som Bon Jovi skulle kunna framföra. Men. Kollegan till höger brukar reta mig med att säga att "hårdrock är dansband" och är det något jag hatar så är det dansband. Jag brukade gilla schlager, men jag gillar inte att Bon Jovi ska blandas in i schlagersvängen. Alltså gillar jag inte Fernettes låt, tyvärr.
Update: Tränarens kommentar: Varför springer du inte runt och jublar som du hade gjort om BJ gjort låten?
Jag vägrar.


6. Linda Bengtzing - "E det fel på mig?"
"E det fel på mej?" Nej, det är fel i titeln. Ska man förkorta/talspråksskriva ord får man för i helvete göra det konsekvent: "E de fel på mej?" I mitt schlagerliv har Linda B varit en fast punkt, men, för att citera Sarah Dawn Finers svulstiga låt, "I'm moving on". Jag tycker att det är patetiskt. Lägg ner nu. Släpp fram något annat, okej?
Update: Jag vippade på foten. Skämmes.


7. Nicke Borg - "Leaving Home"
Backyard Babies-Nicke är nog den mest tatuerade människan i Mellos historia och sådant gillas! En powerballad som jag hoppas blir pampigare ikväll. Det här är nog den första låten på alla deltävlingar som jag skulle kunna tänka mig att rösta på. Men jag lovar inget.
Update: Jag röstade. En gång.


8. Love Generation - "Dance Alone"
Förhandstippade så till den milda grad att de andra bidragen knappt göre sig besvär att ställa upp. Min första tanke var "Var det här allt?" Den andra tanken var "Det låter för mycket schlager." Öh, ja... det är schlagerfestival? Men behöver vi mer schlager? Nä. Vi behöver något som slår i övriga Europa.


I och för sig kanske multikulturella Love Generation gör det med sin av demonproducent tillverkade låt, men jag vet inte...
Update: De vinner hela skiten. Om inte Danny tar det. Jag hejar på Danny.


4 kommentarer:

Tigrinnan sa...

Ska ha detta i åtanke i kväll. För jag (ev vi) ska titta! :)

Kix sa...

Vi skrattar ihjäl oss, maken och jag! Maken åt din mans kommentar om "bon jovi-kopian", jag åt vippade på foten. Hahahaha!

Love ya!

Lärarjäveln sa...

Min okunskap gladde väl Johan lite också skulle jag tro? ;)
Puss på er!

Kix sa...

Ya bet ya!
Pussen!