6 februari 2011

Bannor

30+ har hittat en artikel i Östersundsposten där Fältarbetsgruppen i Östersunds kommun i ett mejl till Radio Jämtland ondgör sig över deras musikval och har därför bestämt sig för att försöka stoppa "knarkmusiken" som spelas där.

Det är Thomas Spångberg på Fältarbetsgruppen som ligger bakom det kritiska mejlet till Radio Jämtland.
– Det är säkert så att många kommer att tycka att vi är löjliga och överdrivet vuxenviktiga. Men våra ungdomar är väldigt påverkade när det gäller musik, filmer och symboler. Det är ju ingen som börjar ta droger för en enda text. Men det handlar om många bäckar små och vi kände att vi ville reagera mot den här musiken, säger Thomas Spångberg på Fältarbetsgruppen.

Låten som väckt sådan oro hos Fältarbetsgruppen är Nickelbacks This Afternoon.  Spånberg fortsätter med att säga att det är "bara att lyssna på låten för att förstå att den är väldigt drogliberal. 'Vi odlar på vår bakgård och röker så mycket vi vill'."

Är vi tillbaka i 70-80-talet igen, när artister som Ozzy och Alice Cooper drogs inför rätta för att de uppmanat ungdomar att droga eller begå självmord; och när uttrycket "videovåld" myntades?

Jösses säger jag bara. Om nu Fältarbetarna menar allvar så skulle inget annat än dragspelsmusik få spelas på radion och knappt det förresten. Även Horgalåten skulle i så fall bannlysas eftersom den handlar om ungdomar som dansar sig till döds efter att ha snärjts av Hin...

Ett tips till Fältarbetsgruppen, medan de ändå är på gång, är att ge sig på ett och annat tv-program också? Weeds borde ju bannlysas å det snaraste, så också allt med Filip & Fredrik eftersom de knarkat i TV.

Jag är definitivt inte drogliberal, jag dricker ju för fan knappt, men det här har gått överstyr. Om vi människor vore så lättpåverkade skulle varenda kotte (själv)mörda, våldta och droga. Alla, ända från A Whiter Shade of Pale-mormor till South Central-wannaben i årskurs nio; från Beatles-fans till Bon Jovi-fans. Ja, Bon Jovi-fans... Bon Jovi sjunger också om droger, bland annat en kokainbaserad dito: Novocaine. Dessutom pryds skivan, där låten förekommer, med en smiley, och det vet vi ju alla vad det betyder? Mhm; knark. Och därför platsar även mina husgudar på listan som Fältarbetarna kan ta sig en titt på utifall de vill banna mer musik.

Inga kommentarer: