26 april 2011

Vårsol och vattkoppor

Lärarjäveln for inte till Blåkulla under påsken. Hon drog till potentiell batteriuppladdning i nordliga landsdelar istället.

Allt började bra, resan gick bra trots att vi körde på natten. Vi turades om att vara trötta. Det var lite småtrevligt att se solen gå upp... Ursäkta den dåliga kvaliteten på fotot. Vägen är inte den bästa...

Vi sov en natt hos svärisarna, sedan drog vi upp till paradiset. Det var  underbart att komma upp till stugan och finna den städad, nymålad och fräsch. Tänk vad ett par liter vitfärg kan göra! 

Solen värmde luften och våra tomma själar och batterierna laddades med lövkrattning, eldning och en massa mys. Ett visst smolk dök dock upp i form av en "plita" på Monstrets hals. Vi ignorerade den som "en plita som man får efter att ha sprungit omkring en hel dag iklädd underställ av syntetmaterial".
Dagen efter hade den  dock fått sällskap och då var det bara att konstatera att vattkopporna hade kommit. Kul. Dock så mådde Monstret bra förutom prickarna som ploppade upp en efter en och efter 10 minuter i kö hos sjukvårdsupplysningen fick vi veta att det gick att vara ute och att Monstrets ork fick avgöra. Hon har orkat ganska mycket.
Igår åkte vi dock ner till byn för proviantering och det är meningen att vi ska åka upp till stugan igen i eftermiddag. Monstret är retligt och jag börjar tro att det är en dum idé att dra uppåt. Problemet är att alla våra prylar är där så det är ett måste. Men, det är inte längre än att vi kan åka ner igen utifall att hon skulle bli sämre.

Annars har jag lyckats få ett brännsår på knät eftersom jag var så dum att jag lutade knät mot bastuaggregatet, jag har latmansblåsor i händerna efter att ha krattat hela holmen, jag är livrädd för att få bältros av Monstrets vattkoppor och det är fortfarande lov kvar. 

Det är 45 kalenderdagar till skolavslutningen. Det är 25 jobbdagar kvar till skolavslutningen och det är 30 (31) arbetsdagar kvar till sommarlovet.

På lördag går silverpilen hem till lilla byn. På måndag börjar en ny arbetsvecka och därmed nytt schema. Ett fullt sådant. Men det ska väl gå... Jag är särskilt förtjust i SV1205-lektionen på måndagar och tyskan på fredagsmorgonen...Inga kommentarer: