17 april 2011

Solig helg

Denna helg har varit underbar ur många synvinklar.

Fredagssynvinkeln: Monstret fyllde fyra och alla hennes löften bröts. Men hon fick en rosa cykel ändå. Mormor och morfar och reservdito var hit och det var ungefär vad vi klarade av. Undertecknad och Tränaren konstaterade att vi var osedvanligt smarta som valt att bortrationalisera hennes kalas tills efter påsk. Hade det varit barnkalas i fredags eftermiddag hade troligen ett tredje världskrig utbrutit. Folk får tycka vad de vill om att det väntas med kalas. Vi är tvärtemot. Live with it. Monstret hade i alla fall inget emot att vänta för det här barnet är smart. Hur smart? Vad sägs om följande kommentar som svar på frågan om det var okej att vänta med kalas tills efter påsklovet i Jokkmokk: "Det går bra, då får jag ju äta tårta fler gånger! Inte bara en!"

Lördagssynvinkeln: Jag fick sovmorgon, solen sken och cyklar fixades och barnsitsen fick en rengöring och premiärturen togs. Första uteglassen intogs. Världens bästa syster E kom och hälsade på och gav Monstret en massa paket. Nyss nämnda Monster var ute och cyklade i vacker kvällssol till halv åtta på kvällen. Ja, hon får vara uppe så sent. Vi är tvärtemot. Live with it.

Söndagssynvinkeln: Solen sken idag också. Monstret och jag har varit ute hela dagen och det känns i ansiktet... Det har cyklats, lekts, ramlats, plåstrats om, ätits glass utomhus, pratats, grillats korv, städats balkong, snackats lite till, kastats pinnar i bäcken efter att ha utestängts från lekstugan och lästs Aftonbladet:

Klockrent.

Efter en dag ute på gården kan det bara konstateras att vi är Familjen Tvärtemot (tack och lov finns det en till tvärtemotfamilj!) och det mesta vi gör ses snett på av en del. Det är dock deras problem, inte vårt. 

Live with it.

1 kommentar:

mother of mother sa...

Familjen Tvärtemot är helt OK enligt min åsikt! Skulle vara flera sådana, men då vore ni inte lika unika! Love You!