22 februari 2010

Ännu en dag i vab:ens tecken

Känns nästan som att det blivit något av en måndagsgrej... men idag har Monstret varit friskt och det har vabbats ändå. Och här börjar Försäkringskassan att darra. Har Lärarjäveln fuskat med vab-dagarna?! Nejdå. Ni kan vara lugna.

48-timmarsregeln ni vet. I lördags, på sin faders födelsedag, klagade Monstret på ont i magen. Hennes ömma moder trodde att det var hunger. Det var det inte. Det var kräks som ville ut. Ungstackaren kräktes och skämdes och grät för att hon skämdes, inte för att hon kräkts. Hon är lustig på det sättet, Lärarjävelns älskade monster.

Det blev två gånger till under kvällen och tidiga natten. Hon och pappa sov på soffan. Ja, eller... hon sov, men inte pappa. Jag låg i storsängen ensam och jag sov som en stock... Skämmes!

I alla fall... efter dessa kräkor har hon varit som vanligt och det har varit småirriterande att inte kunna göra något på dessa dagar. Ungen är ju frisk - men ut bland folk ska man inte. Dessutom har väl min inkubationstid inte gått ut än heller... Eller har den det? Det är 48 timmar sedan det bröt ut åt monstret. Är Lärarjäveln home free då? Jag är en usel mor... Noll koll. Badmintonboll.

Inga kommentarer: