8 augusti 2010

Näää nu...

De senaste dagarna har Lärarjävelns högste chef, utbildningsminister Jan Björklund, levererat det ena underliga förslaget efter det andra i pressen. Det ena var att det skulle lagstiftas mot burka och niqab i skolan. Lärare måste kunna se sina elever i ögonen, menade han. Och det är ju sant, men att lagstifta om det? Flört med Sverigedemokraternas väljare är vad det är.

Det andra han kommit på var att skolk ska införas i betyget. Alltså att frånvarotimmarna ska stå i betyget. Jag förstår inte... Hade det varit tänkt så att skolk får tas i beaktande när betygen i de olika ämnena ska sättas, då hade jag förstått det. Då hade det funnits en poäng.

Idag sommarpratade Janne B och kom med nästa idé: Föräldrar till struliga elever ska tvingas att sitta med i klassrummet för han "...är rätt övertygad om att Kalle som spelar Allan och ska vara cool i klassrummet kommer att uppföra sig betydligt bättre om mamma eller pappa sitter på en stol längst bak i klassrummet."

Föräldrarna ska tvingas och lockas samtidigt för de ska ersättas för förlorad arbetsinkomst. Men. Och det finns ett stort men, vilket alla undervisande lärare med något sorts mentorsansvar vet: Elever som är struliga har ofta föräldrar som är frånvarande. Föräldrar som aldrig dyker upp på ett mentorssamtal. Föräldrar som när de väl dyker upp inte kan förstå att deras barn gjort något fel... Dessa föräldrar kommer att sitta längst bak i klassrummet och hånskratta tillsammans med sitt barn. Och det blir ju roligt. Men.

Föräldrarna som inte finns då? Kalle kanske är skilsmässobarn. Mamma kanske knarkar och pappa bor på Jersey och skiter fullständigt i sitt barn. Anledningen till att Kalle spelar Allan kanske ligger i denna problematik? Ska vi då inte hellre hjälpa Kalle än försöka släpa hans knarkarmorsa till skolan? Kalle kanske har gjort allt för att ingen ska få reda på att han är på gränsen till hemlös?

Men. I dagens blåa Sverige sköter vi oss själva och skiter i andra. Vi vill inte betala skatt, men vi kan betala dyra sjukförsäkringar för att vi ska kunna gå före vårdkön. Vi skvallrar till Försäkringskassan när vår sjukskrivna granne staplar ved. "Själv är bäste dräng." "Var och en sin lyckas smed."

My ass. Jag vill inte bo i ett sådant land.

Men. Alliansen leder valundersökningarna stort, så det är väl bara att acceptera faktum. Inom fyra år är Sverige kört i botten.

Tänk för fan efter innan ni röstar i höst. Snälla?

1 kommentar:

Monica Soost sa...

Underbart inlägg!