26 mars 2010

TGIF

Följande skrevs i onsdags men publicerades aldrig för annat kom emellan:

Tack vare diverse pudelrock har Lärarjäveln lyckats undvika spöstraff: elevernas omdömen är satta! Det tog större delen av dagen, men nu är det gjort och det är sju månader tills nästa gång. Lärarjäveln ska njuta av varje minut.

Arbetsplatsen har präglats av lugn och ro (få lärare på plats) och febril verksamhet bland närvarande elever. UF-mässan, den regionala, går av stapeln i morgon och mycket ska fixas och konflikter ska lösas... I UF icke tävlande elever har jobbat arslet av sig med en massa annat nödvändigt ont och Lärarjäveln är så stolt.

Helt snurrig dag och Lärarjäveln kommer nog att spy, däcka i soffan eller slå någon på käften innan dagen är slut. Man kan ju hoppas på det mittersta alternativet.

Idag är det alltså fredag och ska Lärarjäveln sammanfatta lite kort vad som hänt sedan i onsdags så blev det så här:

Det var inte Lärarjäveln som spydde. Det var Monstret. Hon åt som en häst vid middagen, somnade utan större svårigheter. Vid midnatt kommer hon gråtande och upplyser sina föräldrar (varav en ligger och försöker låta bli att känna att hon mår illa) om att hon har ont i magen. Någon minut senare spyr hon i föräldrarnas säng.

Lärarjäveln, vars illamående försvann på ett ögonblick, inser att hon inte ska åka iväg med sina älskade stora barn på mässa och skickar genast sms till Dirty Di. Ber så hemskt mycket om ursäkt och lovar dyrt och heligt att hon inte "gör en X". Lärarjäveln blir ursäktad och somnar strax på soffan med ett nu lugnt Monster bredvid sig.

Torsdagen var bitvis väldigt lugn och skön. Monstret och hennes moder tillbringade större delen av dagen i vågrätt läge slötittande på Playhouse Disney. Monstret fick dock feber, vägrade äta och fortsatte klaga på magont. Till slut ringdes det till vårdcentralen och vi fick komma direkt. Monstret gillar inte läkare så hon skrek i högan sky hela tiden vi var där. Efter mycket om och men togs temp och snabbsänka. Svaret från doktorn var svävande: Kom tillbaka i morgon med ett urinprov och så tar vi ny sänka...

Dagens besök gick mycket bättre. Sänkan var dock högre idag men Monstret mår ändå bättre. Återbesök för ny sänka på måndag...

Det är bara att hoppas att matlusten återvänder under helgen och att Dirty Di, som blev kräksjuk på mässan, snart mår bättre.

Inga kommentarer: