19 december 2010

Snart...

...är det jullov. Tre arbetsdagar kvar. Läser om lyckliga lärare i andra delar av Sverige och inser att de fick lov i fredags. Lite orättvist. Dessutom är tydligen planen att vi ska jobba dagen efter trettondagen. En fredag. Känns lite surt faktiskt. Det är bara att hoppas att man får en bra julklapp av arbetsgivaren...

I fjol fick vi en sorts glöggvärmare. Varsin alltså, eftersom vi jobbar på samma ställe. Jag gav bort min till bättre behövande och Tränarens har vi inte ens packat upp. Jag tror att han glömt att den finns.

Året dessförinnan fick vi "sillburkar". Designade sådana i porslin med icke tättslutande lock, gafflar och en bricka. Brickan tjänar nu som ljusbricka i vardagsrummet. Burkarna är blomkrukor eller småförvaring. Inte en sillbit i så långt ögat når.

Så, jag undrar vad vi får i år? Mitt förslag till skolledaren, en softshell-jacka med skolans logga på, lär det inte vara eftersom inga storleksdiskussioner har försiggått. En penna och ett rött uppkopierat julkort? Nej, det har vi fått en gång. Visserligen har skolan bytt namn sedan dess...

Men, antagligen är det bara att ställa in sig på att vi inte får ett endaste dugg. Rektorer har kommit och gått och ingen hade ens tänkt tanken på att vi lärare skulle träffas på onsdag efter att eleverna gått hem förrän vi själva la det som förslag.

Nu kanske ni frågar er om vi ens är värda en julklapp? Vi var bara utarbetade redan i september. Jag skulle tro att det behövs ett tecken på uppskattning. Fast "uppskattningen" kanske var den där tårtan jag vägrade äta i torsdags när gymnasiechefen slutade.

1 kommentar:

Fru N sa...

Haha!! Tack för skrattet! Man är inte bortskämd iaf ;o).