22 december 2010

Jullov FTW!

Nu är det över. Efter en förmiddag med goa elever fick vi genomlida två tal fullt av Alice i Underlandet-referenser och detta av Hjärter Dam herself. Hon jämförde elevernas skolgång med Alice äventyr genom Underlandet... Det första talet var så rörigt att ingen fattade något, annat än vi lärare som fick oss en känga för att eleverna inte vet vad det är för "dagbok" som vi för över dem. Dagbok, aka individuell studieplan. Tre personer applåderade efteråt. En av dem var Monstret, "för man ska ju klappa, vi gjorde ju det när dom andra pratade".

När vi lärare samlades fortsatte Alice-referenserna. Vi fick höra att vissa lektioner var som svampar som får eleverna att krympa, att vissa andra lektioner var som kakor som fick eleverna att växa. Blablabla. Popkulturella referenser gick inte hem i det här sällskapet heller. Det enda jag kunde tänka på var den litterära Hjärter Dams favoritreplik: "Off with their heads!"

Och vi fick en julklapp. En ryggsäck. Tack.

Då blev jag gladare över de klappar som jag fick av bästa kollegan, två par torgvantar, och den klapp som julklappsbytet i arbetslaget gav - en röd fleecefilt.

Men vem bryr sig om julklappar? Nu är det LOV!!

Tomte-Monstret var med på skolan också!

Inga kommentarer: