8 maj 2010

Skönlördag

Först ska det förklaras lite. Lärarjäveln bor i lägenhet för att hon är för lat för att bo i hus. Det är för mycket att göra med ett hus. Målning, snickerier, markiser ska sättas upp, gräsmattor ska klippas, rabatter ska rensas, fönster ska kittas, stian ska skrubbas och locket ska läggas på brunnen... Ja, ni vet. I en lägenhet slipper man allt sånt. Om något går sönder ringer man vaktmästaren som kommer och fixar det trasiga och vill man så får man måla och tapetsera själv. (Jag har en alldeles fantastisk hyresvärd.)

Idag har dock Lärarjäveln frivilligt trädgårdsarbetat runt hyreshuset. Klippt ner Ölandstokar och krattat. Fick ett ryck och for till den lokala planthandlaren och köpte penséer som antagligen kommer att frysa ihjäl i natt trots att de fått mossisolering, men vad fan. Fint blev det i alla fall.



Och nu ska det kanske fungera att kommentera igen...

1 kommentar:

Kix sa...

Då provar jag att kommentera!

Först: Du är fin som skriver så bra om mej :) Genererar i flera dagars själslig värme. Å efter den, av mej skrivna meningen avslutar jag min karriär som pretentiös!

Sen: Hus är underbart! När man bara kan öppna dörren och sätta sej på altanen eller springa på gräsmattan. MEN! Det är exakt som du skriver. Man ska göra ditten och datten och betala för hela skiten själv.