21 maj 2010

Fredag, pingst, marknad

Och Lärarjäveln vill inget hellre än att sova. Potentiell sovmorgon på söndag eftersom Tränaren förhoppningsvis kommer hem från sin veckolånga vistelse uppe i Riksgränsen. Om inte vårfloden tagit med sig rälsen, vill säga.

Det är skönt att han kommer hem, men han får nog vara beredd på en tystlåten sambo. Lärarjäveln har ju blivit van att vara tyst hela kvällarna efter att Monstret somnat...

Lägenheten ser ut som ett bombnedslag - städning har hamnat långt ner på att-göra-listan under veckan som gått.
Prio 1: utfodra barn och sig själv för att undvika smärre krig.
Prio 2: rätta alla uppgifter som Lärarjäveln tydligen gett de stora barnen och som de i dagarna kommit på att de ska lämna in. Tack Skolverket för att man inte får sätta betygsgrundande deadlines. Tack som fan.
Prio 3: hålla sig uppdaterad (läs: hållas på Facebook)
Prio 4: se film
Prio 5: planera lektioner.
Prio 6: surfa runt, ohejdat...
Prio 7: kanske sova lite?
Prio 8: städa, kanske.

Idag måste städningen dock tas tag i. Tränaren kommer hem och Käre Bror kanske kommer och hälsar på. Det är ju marknad i byn. Åh, så rygt. En massa fulla alt. bakfulla ungar som dräller runt på byn...

Man ska väl inte klaga antagligen eftersom Lärarjäveln är väldigt medveten hur hon själv har varit en gång i tidernas begynnelse - långt innan både Västroms fall och trettioåriga kriget, men inte fan söp man i 12-årsåldern?! Vad har hänt? Vad kan man göra? Vad kan man göra när ungarnas öron är fullständigt stendöva för det man säger? Låta dem ligga i rännstenen och spy? Gå förbi och rynka på näsan alt. skratta åt dem? Ringa deras föräldrar och be dem hämta sina barn och få svaret att de inte kan komma för att de har festat själva? Stanna hemma så att man slipper se?

Den dag/natt någon hittar Monstret med mascaran rinnande och kräks på kläderna kommer Lärarjäveln redan vara där och torka både tårar och kräks.

Inga kommentarer: