Tittar man på framsidan ser man detta:
"Kind to skin" låter ju alldeles förträffligt och fortsättningen "with urea" är så där lagom oförståeligt för en lekman att det låter som något effektivt. Och effektivt är det med tanke på att det (enligt Wikipedia) bl a används till avisning av landningsbanor. Dessutom orsakar det övergödning av vattendrag... Men det här vet ju inte vem som helst.
Reklammakare är ondskefulla människor. De utnyttjar folks ovetskap om saker och ting för att sälja varor (precis som Reinfeldt &co) utan en tanke på vad det innebär i förlängningen. Lidl påstår på sin hemsida att de värnar om miljön. Den här bilden hittar man t ex på hemsidan:
"Jaså?" säger jag. Om det är så, varför säljer de då diskmedel med urinämne, som orsakar övergödning, i? Och som dessutom skyltar med det? Kanske tror de att deras W5 Eco-märke är någon sorts plåster på såren? Varför säljs inte bara eco-prylarna? Va? Eller varför inte låta bli att skriva ut att diskmedlet är "with urea" så att folk som jag ska slippa "veta"?
Jag vet inte hur det står till med YES miljötänk och jag är nästan rädd för att kolla upp mitt favoritdiskmedel. Enligt en brittisk sida finns det inget som kan kallas ett miljövänligt rengöringsmedel och det är väldigt tragiskt. De berättar vidare att de miljömärkningar som ofta finns på flaskor och burkar är rent ut sagt bluff och båg. Det är ofta så att t ex Procter&Gamble som står bakom YES ger finansiellt stöd till de ideella organisationer som sedan förser produkterna med "miljömärkning". Och nu har jag Di Levas "Vem ska man tro på?" i huvudet. Faan.
Ingen kan göra allt eller ha koll på allt, men om man ska göra lite så kan man i alla fall låta bli att köpa Lidls diskmedel W5, i alla fall om man bara ska diska. Men har man en landningsbana att isa av så...
5 kommentarer:
Diska lugnt du.
Tack vare urea kan du ha mjuka, fina händer efter diskningen. Fast det hade säkert känts bättre om det stått karbamid (=urea) på diskmedelsflaskan. Om inte annat så låter det litet mer "medicinskt". Karbamid binder fukt och håller huden mjuk och smidig, en naturlig fuktighetsgivare. Karbamid hittar du också i hudkrämer, solkrämer, flytande tvål, hudläkemedel, deodorant, rentav i sockerfritt tuggummi. Ibland kallas det E927b.
Hälsar
"3x6+1"
PS Wikipedia ska man ta för vad det är. DS
Signera med en ekvation och dissa Wikipedia... Vad är det för stil? ;-)
Jag har en annan anledning att inte använda W5: det är inte bra. Det går åt mängder med sköljvatten för att få bort skiten.
Till återvinningen!
Är du uppe och sköljer än, så kör skiten till återvinningen! (Även om urea inte är så dramatiskt som det låter.) Och visst är Yes i en klass för sig. Och Wikipedia är ju inte direkt NE...
"3x6+1" :)
Kolla alltid efter miljömärkning säger kollegan i rummet brevid..
Big mama: Jag döööör åt ditt alias! Hahaha, du är bra!
Skicka en kommentar