20 maj 2011

What a day - yesterday...

De har (minst) ett läsår på sig - men vad händer? De lämnar in projektarbeten som inte ens med stjärnkikare skulle kunna ses som godkända. Nej, inte ens med vilja, våld och en massa vaselin skulle de kunna passera nålsögat. Gör om, gör rätt.

Eller hoppas på att världen går under på lördag.

Det är emot mina principer att ge religiösa galningar gratisreklam, men det här är bara för mycket... En hyperreligiös gubbstrutt, Harold Camping,  i USA "trillar nästan av stolen" när sanningen uppenbarat sig för honom genom en fullständigt (för honom) logisk matematisk uträkning som bygger på Bibeln (världens mest kända sagobok). Domedagen ska enligt Camping gå av stapeln på dagen 7000 år efter Noaks arks jungfruresa och Camping har, med hjälp av - återigen - för honom helt logiska nyckeltal räknat ut när den var:


Siffran 5 står för ”försoning”, siffran 10 är ”fullkomlighet” och siffran 17 är ”himlen”.
Tar man då alltså försoning och multiplicerar det med fullkomlighet och sedan multiplicerar det med himlen, i kvadrat, blir siffran alltså 722 500. Alltså antalet dagar som har gått sedan Jesus korsfästes högst upp på Golgata.
Vilket då alltså är på lördag.


Han har tydligen en massa följare som tror benhårt på honom - trots att han räknat fel förr. Han förutspådde nämligen världens ände 6 september 1994. Och det var ju bara ljug. Gubbfan kommer att ha fel den här gången också och jag skulle vilja vara på plats när det går upp för honom att det inte händer och höra vad han har att säga om det den här gången... Jag skulle vilja veta hur han kommer fram till nyckeltalen. Camping är tydligen numerolog. Och pastor. Bekvämt. Om uträkningen nu inte stämmer kan han ju alltid skylla på Guds godhet... Alltid ha ryggen fri. Praktiskt.

Amerikaner är inte riktigt kloka. Religiösa amerikaner är kvalificerade idioter. Religiösa amerikaner med för mycket fritid är... Ja, vad är de?

Som avgångselever som börjar med projektarbetet i maj, kanske?


1 kommentar:

Susanne sa...

Då gillar jag den här teorin bättre: http://youtu.be/1aPNcUJuiLY