21 maj 2011

Rapture?

Som vidare information till de avgångsstudenter som sitter och hoppas på världens undergång efter att ha läst gårdagens inlägg hos Lärarjäveln, kan hon nu, efter korridorskonsultation med kollegan Susanne och läsning av Humanistbloggen, upplysa dem om att det visst inte var så enkelt...

Världen går inte under idag. Idag blir alla goda kristna sugna av Gud. Ja, alltså... bortsugna från Jorden. Vi infidels blir kvar här och kommer att utsättas för gräshoppssvärmar, översvämningar och allt annat apokalypsens fyra ryttare kan tänkas ha i bagaget fram till 21 oktober när världen går under på riktigt.

Om man vill ta sig en närmare titt på the four horsemen i höst bör man undvika att, idag vid kl. 18.00 svensk tid, befinna sig i någon sorts fordon med en troende kristen vid spakarna. Om det inte går att undvika bör man vara väldigt beredd på att ta över spakarna. Man bör rikta uppmärksamheten uppåt, dels för att se en massa flygande människor men mest för att kunna akta sig för fallande föremål. Som flygplan, t ex.

Man bör helt enkelt undvika att vara i närheten av troende kristna. Okej?

Det roligaste av allt är att en gammal amerikansk pastor mellan raderna säger att "Gud suger" och att inga kristna fundamentalister reagerar på det. Hade Allah blivit så dissad hade det exploderat saker världen över. Just sayin'.

Gud suger. Och betygen ska fortfarande vara satta 31 maj.

3 kommentarer:

Susanne sa...

För alla oinsatta vill jag gärna påpeka att i inlägget nämnda undertecknande kollega är religionslärare och därmed en oerhörd auktoritet i ämnet :-)

Och f.ö. hävdar jag fortfarande att det är 21 december 2012 som vi skall akta oss för!

21 oktober. Bah. Humbug.

...återgår till rättningen eftersom betygen skall vara satta den 31 maj.

Lärarjäveln? sa...

Och för den som är någorlunda i matte innebär 21 dec 2012 att även blivande årskurs treor måste göra klart allt... ;)

Susanne... Jag får Dogbert-vibbar av ditt "Bah. Humbug." :)

Susanne sa...

Det är meningen att du skall få Scrooge-vibbar...