22 januari 2012

Politiska konspirationsteorier...

Skrev igår om hur svt satt och kallade Juholt för en nödlösning och jag ondgjorde mig en aning över (s) dumhet om så vore fallet.

Igår blev det ännu tydligare att de de facto var så dumma. Igår sågs en artikel i Aftonbladet, som nu är bortplockad/omformulerad så jag kan inte länka till den, där Juholt beskriver sin, i princip, förskräckelse över att ens ha blivit nominerad till partiledarposten. Han ansåg sig själv för opolerad och fel och han ifrågasatte valberedningen och deras beslut. Men tackade ändå ja.

Då till konspirationsteorierna: Kan det vara så att valberedningen, partiledningen eller vem som nu bestämmer tänkte att "får vi inte Wallström eller Bodström så tar vi killen som vi egentligen inte vill ha, låter honom försöka och är det så att han sköter sig bra så läcker vi ut lite historier till pressen. Han får hållas tills det krisar rejält och han måste avgå och då måste Wallströms eller Bodströms känsla för att rädda partiet ta över. Någon av dem kommer då att ta ansvaret. Ja, så gör vi!"

Kanske dags att jag slutar läsa deckare och spionromaner...

1 kommentar:

Tigrinnan sa...

Nej sluta inte läsa deckare! Jag tyckte det var en förträfflig teori! Hoppas det går till så för då ter sej politiken lite mer spännande! ;-)