21 januari 2012

En nödlösning?

Expertpanelen på svt sitter och kallar Håkan Juholt för "en nödlösning" i och med att "alla" andra som torde varit mer passande inte ville eller kunde ställa upp som partiordförande.

Säga vad man vill, men om Juholt var en nödlösning så är partistyret så dumt att klockorna stannar i LO-borgen. Hur, nej... HUR, kan man välja någon till denna post om man inte tycker att personen passar egentligen? Ja, okej. Partiet behöver en ledare, fine. Han är den ende som ställer upp, fine. 

Nej, det är inte fine. Man gör inte så. Man ser till partiets bästa och det borde även valberedningens favoriter (t ex Nuder) ha gjort. Då sväljer man sin stolthet och tar en för laget - för Sverige för i helvete - och ställer upp. 

Jag säger inte att jag tror att (s) hade skött sig bättre som oppositionsparti med t ex Nuder som partiledare. Jag har egentligen ingen åsikt i fråga om just honom, men det hade förhoppningsvis inte gått sämre. 

Juholt hamnade i en konstig situation från början. Han saknade stöd från partiledningen från början, möblerade om i ledningen och trampade på tår som fortsatte motarbeta honom medan han själv lät den ena grodan efter den andra hoppa ur munnen. Man pallar inte sådant i längden. Ingen pallar sådant i längden. Och medan Juholt odlar grodor sitter regeringen och myser och plockar gratispoäng. Gratispoäng som höjdarna inom (s) delat ut...

Frågan är vem som tar över? De som inte ställde upp i fjol får ta och steppa upp nu. Ta en för laget. Ta en för Sveriges framtid.

För i helvete.

Inga kommentarer: