21 augusti 2011

This and that

Jag har varit lite frånvarande under veckan som gått. Jag har varit lite upptagen. Typ.

Började jobba i måndags och paniken över att lämna Monstret på dagis var sannerligen obefogad (peppar, peppar, ta i trä). Hon bara drog och lekte och så var det inte mer med det. Hon var glad att träffa kompisarna och de var glada att träffa henne.

En annan fick fara till jobbet och det befarade tjafset om mentorskap lyste med sin frånvaro. Istället tog skåpdiskussionen plats på banan. Jösses...

Måndagen avlöpte skapligt. Man är inte van att vara aktiv en hel dag så efter lunch tog hjärnan semester. Jag hade blivit mentor på ett ställe där det inte var meningen att jag skulle vara och detta utan att bli tillfrågad om det. Det gjorde mig lite putt. Problemet var att personen som placerat mig där inte skulle vara på jobbet förrän på onsdagen så det fick bli ett lite småsurt mejl. Onsdag morgon var det hela tack vare detta småsura mejl åtgärdat, så numer kan Lärarjäveln kalla sig hjälpjävel på Freeride- och skidlärarprogrammet. Det ska nog bli bra.

Tisdag har jag förträngt vad som hände, likaså onsdag. Det enda jag kommer ihåg att jag gjorde var att jag nästan beställde en ny mobil och att jag sprang 7,2:an halv nio på kvällen och att det gick sådär. Kan meddela att den inte är 7,2km utan bara 7. I alla fall enligt gps-klockan.

Torsdagen bjöd på svenskdiagnoser med de nya skideleverna och tårta. Ja, jag fyllde år. Tjugofjorton år. Jag fick en awesome present av bästa kollegan; en röd topp med texten AWESOME på. Den togs på omgående.

På eftermiddagen ringde svärföräldrarna och svärfar spelade "Ja må hon leva" på munspel, sedan kom reservfamiljen med nybakade tekakor och skraplotter. Kvällen ägnades åt att göra klart Fruns nya header. Den blev rätt bra om jag får säga det själv, och det får jag ju. Jag har upptäckt funktionsmakron i Photoshop och det underlättar ju en del. Jag är för lat för att lära mig alla finesser en och en (men berätta det inte för mina elever, ok?). Hittade en massa sk actions på nätet som var bara att ladda ner och lägga in i Photoshop. Dessa använde jag mig av för att t ex göra polaroidbilderna på Fruns header. Hur kul som helst.

I fredags sprang jag till jobbet och det gick otroligt segt. Tränaren menade att det berodde på att jag inte var van att springa på morgonen. Jag skyller på att jag inte är bättre än så. Helt värdelös.

Resten av dagen bestod av förberedelse inför elev/föräldramötet på måndag, hämtning på dagis, middagshandling och mer tårta när mor och far kom. Äntligen fick jag en tång!! Den användes igår när jag skulle sätta upp Monstrets "kompisförvaring" som jag sytt under dagen.Fortsatte pyssla med att göra lampskärmar av vanliga plastpärlor. Det gick sådär. Såg detta i en tidning i somras (och där insåg jag att det nu är höst) och tyckte att det verkade kul.

Där hade de dock använt maxi-pärlor vilket hade varit enklare att få regelbundna mönster plus att det inte hade tagit så vansinnigt lång tid. Jag orkade inte sitta och pilla dit alla småpärlor åt "rätt" håll så till slut hällde jag bara i dem i skålen jag använde som mall. Det här tålamodet... Men nu vet jag hur man gör och jag har en känsla av att jag kommer att försöka igen.

Magen, då? Den är fortfarande ur lag. Det svider och sticker i magen så fort jag äter något. Ibland lugnar det sig och ibland blir det efter någon timme akutresa till Gustavsberg.  Har jag någon läkare på linan?

Idag ska jag ut och springa. Eller så besöker jag löpbandet. Om Tränaren tar sig till ICA och hämtar ut mina nya i fredags från England anlända skor. (Wow, vilken adverbialkedja jag fick in där!)

Men nu ska jag ta en tur till Gustavsberg.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Ingen läkare, men det låter misstänkt som magkatarr (dyspepsi), tycker jag. Känner klart igen symptomen... Känns det bättre precis när du äter, men varken före eller efter? Är stickandet och svidandet ganska långt upp i magen? Blir det värre av stekt mat, kryddig mat, lök, paprika, äpplen, kaffe, ananas...?

Tycker synd om dig om det är så. Inget jag skulle vilja önska på ens min värsta fiende, nämligen...

Frun sa...

Och Fruns header är så satans snygg! Sååå många som kommenterat den :) Puss!!