31 augusti 2011

T-i-d!

Är jag en dålig mamma?

Frågan känns befogad just nu och bakgrunden till detta är Monstrets intresse för att dansa.

Jag vill att hon ska få dansa och anmälde henne därför till det lokala gymmets Funky kids-dans. Och det är här problemet ligger. "Passet" för fyraåringar är på torsdagar. Klockan 15.

Klockan 15 på torsdagar är jag mitt i en tysklektion med en massa skid- och snowboardåkande ungar. Och det kan jag inte ändra på. Jag kan inte "sluta tidigare" en dag och jobba över en annan. Min tillvaro styrs av ungefär 300 andra människor och schemat vill man inte ändra på. Om jag börjar ändra i schemat får det följder för samma 300 personer som styr min tillvaro.

Andra föräldrar kan flexa. Det kan inte jag och det känns ärligt talat skitjobbigt just nu. Bara för att jag är lärare och tar mitt jobb på allvar så ska inte min dotter få göra saker hon tycker om att göra. "Kan inte pappa följa henne dit då?" kanske folk undrar. Svar: Han är också lärare.

Vid lunchen idag konstaterade jag att lärare inte ska ha barn. Eller liv över huvud taget. Folk klagar på att lärare har det så slappt. Ta och fråga lärarnas egna barn hur slappt läraryrket är...


4 kommentarer:

Spader Madame sa...

Word. Det här med aktiviteter och träningar mitt på dagen är ganska B. Finns ju massor med andra serviceyrken (för visst är lärare ett sådant?) där man heller inte bara kan checka ut.

Men i vissa byar man känner till ska mammor (för det är mammorna som ska göra´t) helst jobba deltid till "pojkarna" rycker in i lumpen... Och då hinner man ju allt det där. Plus baka miljarder sockerkakor.

Puss på dig. Glöm inte att det kan finnas andra personer (jag hade en Meja) som kan rycka in. De finns där man minst anar...

Milla sa...

Varför inte kolla med någon på dagis som kanske också ska dit med sitt barn? ni kanske kan komma överens om att dom tar med saga till dansen och du kanske kör hem deras barn en gång i veckan? Man kan alltid höra, många i malung känner ju faktiskt varandra :P

Anonym sa...

Fantastiskt skrivet...på slutet särskilt. Jag är också lärare och förälder (ensamstående). Slappt,jovisst (not) Och ens egna barn är de som får ta smällarna.....

Ha det bra. Du ska se att det ordnar sig med dansen. Vi får hoppas på det.

Johan Lisra sa...

Detta beror på att lärare inte definieras som arbetare...i alla fall av det gamla arbetarpartiet som exkluderar alla löntagare utanför LO/TCO.. och det nya arbetarpartiet kan väl knappast definieras som arbetarparti?
Och ensamstående pappor?????
VI EXISTERAR ÖVER HUVUD TAGET INTE och kan därför inte vara arbetare oavsett vem som styr!