13 november 2010

WTF?!

Nu är jag fan kränkt. Och jag är väl medveten om att jag är fånig eftersom anledningen till min kränkthet (?) antagligen uppfattas som fånig av den breda allmänheten - men det skiter jag i, för jag är KRÄNKT.

Satt och läste gårdagens Aftonblad vid frukosten och jag retar mig på att jag retar mig på vad deras fjortonåriga "journalister" och "recensenter" skriver... när plötsligt en skivrecension dyker upp för mina ögon. Tove Styrke (som tydligen blev trea i Idol ifjol, men som min hjärna sållat bort för länge sedan) har tydligen släppt en fullängdare och Per Magnusson på Nöjesbladet hade lite (med betoning på lite) att säga om den. Och det är här kränkningen kommer in i bilden.

Magnusson berättar att Styrke medverkat i ett radioprogram och att hon spelat en massa musik som inte var hennes egen där, och det gillade Magnusson tydligen för han tillägger (med undertonen och det var tur det) att "inte en enda sång signerad Bon Jovi eller Lenny Kravitz." Vad fan? Vad ska han dra in Bon Jovi för?! Sedan fortsätter han med att säga att Styrke är influerad av Robyn:
 Parallellen till Robyn är oundviklig. Men att vår just nu starkast lysande internationella popstjärna inspirerar unga artister är bara logiskt och någonting vi får vänja oss vid. Och det är naturligtvis alltid att föredra framför Bon Jovi.

Vad faaan?! Igen. Jävla idiotrecensenter som aldrig kan säga att "jag tycker..." utan ska leverera universella sanningar som den breda allmänheten ska acceptera utan att knysta. Jag vet inte vad Magnusson försökte få fram med sina remarks om Bon Jovi, men om det var för att skita ner fjolårets Idol-segrare Erik Grönwall för att han uppenbarligen har en och annan pudelrock-gen SÅ SKRIV DET DÅ! Var inte så jävla subtil...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska recensenter av pop- och rock kan egentligen extremt lite musik - däremot är de hejare på namedropping.

Det är patetiskt.

Läs noga igenom recensionen. Plocka bort all namedropping (för säkerhets skull markerad med fetstil i artikeln - ingen ska kunna missa att Per Magnusson minsann känner till en ruskig massa musik! I alla fall namn. Kanske till och med säker på flera. Kanske.)

Vad finns kvar?

En del svammel, snömos - blaj.

Vet man hur Styrke låter?

Inte från denna kria.

Däremot vet man att nån har tipsat på någon bar eller i någon lounge att "Krawitz är ute. Och Bon Jovi oxå, typ". Och då gäller det att nyttja tipset.

En snabb lyssning berättar för mig:
elektronika-pop, lite Robyn, lite ljudbild från Teddybears Sthlm - inte allt för intressant. Inte dåligt men inget flugpapper på hjärnan.

Men absolut inte rock. Swedish House Mafia är rockigare...

Att då plötsligt blanda in Kravitz och Bon Jovi är helt obegripligt - förutom förstås själva namedroppingen. Han kunde ju lika gärna valt Ozzy. Eller Lundell. Snoop Dogg. Who cares?

Och jag håller med till punkt och pricka - kvällspressens musikjournalistik suger...

Lärarjäveln sa...

Tack snälla "Anonym"! Du har gjort min dag.