22 april 2012

Hyresgäst

Hörde ett traktorläte utanför och en synnerligen optimistisk tanke dök upp i mitt huvud:
"Ja! Äntligen kommer vaktmästaren och sopar upp allt grus från gården så att ungarna kan åka cykel utan att sladda sig halvt fördärvade! Oh, så skönt att inte ha skosulorna fulla med vassa gruskorn!"

Det skulle jag inte ha gjort, för när jag tittade ut såg jag ingen vaktmästartraktor. Jag såg en villaägartraktor med skopan full med ved.

Jag surar snart ur på mitt bostadsområde. Funderar på att skicka följande brev till ägaren:

Hej Hasse!

Då vår hyra höjts på grund av "ökade omkostnader" undrar jag när vi boende kommer att få ta del av dessa?

Det är nämligen så att hela området eftersatts rejält det senaste halvåret och vi boende undrar vart våra hyrespengar egentligen tar vägen.

* Gården är inte sopad utan hälften av allt grus som använts som halkskydd i vinter ligger kvar. Den hälft som är borta har vi boende sopat bort. Det vore trevligt om någon kom och sopade bort gruset så att våra barn kan leka ute utan blodvite.

* Mattan i vår hall och vårt kök är utnött och detta har påpekats för vaktmästaren. Mattan är sprucken och repig och omöjlig att hålla ren.

* På grund av att avloppsrören är felaktigt lagda i köket har vi ofta avloppslukt i hela lägenheten.

* Vår fläkt drar inte som den ska.

* Det finns inte en enda skåplucka i vårt kök som är hel i lacken. Skåpdörren vid diskbänken hänger dessutom på trekvart. Detta har påpekats för vaktmästaren ett flertal gånger. Första gången kom han och lagade provisoriskt sedan har jag efter bästa förmåga försökt fixa den själv, men nu håller det inte längre.

* Alla hus utom vårt har blivit ommålat. När ska detta göras?

Detta är i stort sett bara saker som rör hus nr 2. De övriga hyresgästerna har säkert även de synpunkter på hur området sköts och vad pengarna ska gå till. Om jag inte hör från dig inom en snar framtid kommer jag att samla alla hyresgäster till ett möte och samtidigt bjuda in en representant från Hyresgästföreningen.

Med vänliga hälsningar
Lärarjäveln

2 kommentarer:

Tigrinnan sa...

Hejja hejja! Do it!

Ewa Gunnarsson sa...

Ja skicka detta brev du. Vi har nog en del till punkter som vi kan ta med...tex arbetstid när våran sk. vaktmästare uträttar saker o ting här,
Mvh Ewa Gunnarsson boende i hus 1