12 juni 2010

Sjung om studentens lyckliga dar...

Nu sitter Lärarjäveln hemma i regn och rusk.

Balen är avklarad med gott resultat. Ungarna höll tyst medan Lärarjäveln höll tal. De skrattade där de skulle, jublade där de skulle och applåderade efteråt. Annat var det när andra försökte sig på att "bräcka svenskläraren". Ska man bräcka svenskläraren bör man inte ha ett manus som består två A4-sidor med text i enkelt radavstånd. Man bör också ha en viss timing och gärna ha tränat ett par gånger innan framträdandet. Sen underlättar det naturligtvis om folk VILL lyssna också. Jaja, en trevlig kväll var det i alla fall.

Dagen efter bal var en pina. Vätskebristen från dagen innan innebar huvudvärk som inte gick över... Och denna dag slutade ettor och tvåor. Dessutom skulle det umgås med avgångseleverna. Det var trevligt, men det hade varit roligare om man varit lite piggare.

Så var det studentdag då... Lärarjäveln och Tränaren brukar hålla i studentfirandet i byns park och så skulle det också bli i år. När klockan ringde på fredagsmorgonen insåg vi att vi hade ett problem. Tränaren hade tappat rösten... Men det löste sig. Vi gjorde en grej av det.

Lärarjäveln gjorde förresten en enorm uppoffring: Hon gick med till kyrkan för att ge sitt stöd till en ateistisk hockeymålis med tatueringsbehov. Vad gör man inte för sina ungar? Att respekten för kyrkorummet inte infann sig den här gången heller var inte förvånande. Tur att man hade mobilen med sig...

På scenen under själva firandet fick Lärarjäveln mer cred än alla år sammanlagt... Känns som att det här läsåret var ganska bra ändå, att all psykisk oreda inte var till spillo och att Lärarjäveln faktiskt spelat roll. Det känns bra. Riktigt bra.

Dagen avslutades som sig bör hos Krögaren. Lärarjäveln fick en skiva med Bon Jovi-låtar av honom. Lärarjäveln är avundsjuk på Krögaren. Han har pratat med Richie Sambora. Det är stort. Att Krögaren inte kände igen gitarrgurun förrän denne presenterade sig är redundant. Han har pratat med Richie Sambora. Livet är orättvist.

2 kommentarer:

Kix sa...

Pratat med Richie Sambora utan att veta om det?! Låter lite som ett skämt. Och jävligt orättvist :( Jag vill också prata med Richie och fråga om han kan fråga om jag får ligga med Jon. Vad tror du om det?!

För övrigt är det synd att inte DU var min lärare på gymnasiet!

Puss!

Lärarjäveln sa...

Det är inget skämt! Krögaren hade varit på Café Opera och lyckades hamna bredvid en kille som han tyckte verkade bekant och som han började snacka med. Till slut hade Richie hintat något om att de haft en bra spelning och då hade poletten trillat ner.

Jag hade nog velat fråga samma sak som du. Reservplanen hade varit att bjuda ut sig till Richie...